2013. április 9., kedd

Google -Yahoo hirdetési szövetség


A Google és a Yahoo együttműködési megállapodást írt alá, melynek értelmében a jövőben már a  Google-hirdetések a Yahoo weboldalain is megjelennek.
Bővebben: Google -Yahoo hirdetési szövetség

A magyar szélessáv világranglista 12. helyén áll


Az Akamai kiadta friss jelentését az internet állapotáról. A cég a világ egyik legnagyobb CDN szolgáltatója (content delivery network; óriási sávszélességgel és tárolókapacitású, a Föld minden táján szétszórt szerverparkokat más cégeknek bérbe adó, és a tartalmak terítését segítő szolgáltatás), becslések szerint a hálózatán áramlik keresztül az internet adatforgalmának 25-30 százaléka, amiből aránylag pontos következtetéseket lehet levonni a teljes internetre nézve.

Bővebben: A magyar szélessáv világranglista 12. helyén áll

A mérések szerint a Google+ felzárkózik a Facebookhoz



Független mérések szerint a Google+ közösségi portál már feleannyi aktív felhasználóval rendelkezik, mint a Facebook - 343 millióan voltak aktívak kontójukkal, bár nem pontosan tudni, mit értenek ezalatt.
 
Bővebben: A mérések szerint a Google+ felzárkózik a Facebookhoz

9 éves a Facebook


Az eredetileg TheFacebook nevű szolgáltatás 2004 eleje óta érhető el a világhálón. A cégnek több mint 2000 dolgozója van és több, mint egymilliárd regisztrált taggal rendelkezik.

Bővebben:  9 éves a Facebook

A Google autó többet érhet, mint a kereső?


A Google sok más üzletbe belenyúlt már, és nem egy be is jött: a Google chrome böngésző Google kereső és a telefonos Android operációs rendszer csak néhány a számtalan projekt közül

Bővebben:  A Google autó többet érhet, mint a kereső?

Otthoni internethozzáférés alapvető szükséglet!


Az alapvető szükségletek körébe sorolta az otthoni internethozzáférést a német szövetségi legfelső bíróság (BGH) egy csütörtöki ítéletében. A karlsruhei bírói testület döntése szerint a internetszolgáltatás kimaradása esetén az előfizető magánszemély kártérítést igényelhet...

Bővebben:  Otthoni internethozzáférés alapvető szükséglet!