2013. november 14., csütörtök

Az elavuló operációs rendszer hamarabb fertőződik!


A Microsoft közzétette Security Intelligence Report volume 15 című biztonsági jelentését, amely világszerte több mint egymilliárd rendszer alapján vizsgálja a különféle veszélyekkel kapcsolatos információkat annak érdekében, hogy részletes adatokkal szolgáljon a rosszindulatú kódokról, biztonsági résekről és rosszindulatú számítógépes programokról.

Bővebben:   Az elavuló operációs rendszer hamarabb fertőződik!

Megérkeztek a forgatható és szétszedhető Sony notebookja


A Sony másodpercek alatt tabletté alakítható notebookja és a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tabletje a Sztárban sztár stúdiójában mutatkozott be a magyar médiának. A sokoldalú termékek novembertől az üzletekben is elérhetővé válnak.

Bővebben:   Megérkeztek a forgatható és szétszedhető Sony notebookja

A Facebook súlyos sebezhetőségek feltárásáért fizetett


A hacker és a Facebook is mintaszerűen járt el: az egyik bizalmasan jelezte a hibát, a másik javított és fizetett.
Mohamed Ramadan, az Attack Secure biztonsági cég munkatársa pár hónapja két komoly biztonsági hibát talált a Facebook, illetve a Facebook Messenger androidos, valamint a Facebook Pages Manager szintén androidos alkalmazásában.

Bővebben:   A Facebook súlyos sebezhetőségek feltárásáért fizetett

Brit hackerek több ezer rendszert törtek fel




Egy brit hacker és társai másfél éven keresztül átjáróházként használták az amerikai kormányzat informatika rendszereit.

Pár napja letartóztattak egy brit férfit, akit az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában azzal vádolnak, hogy illegálisan behatolt az amerikai kormányzat számítógépes rendszerébe, hogy onnan információkat szerezzen meg, illetve zavarokat okozzon – derül ki a tegnap nyilvánosságra hozott vádiratból.


Bővebben:  Brit hackerek több ezer rendszert törtek fel