2013. szeptember 17., kedd

Az okostelefonokba “Önmegsemmisítő” funkció kerül


Extrém lépést tesznek a telefongyártók készülékeik védelmében, jövő év elejétől ugyanis “önmegsemmisítő” kapcsolóval látják el azokat, amellyel az ellopott telefonok távolról használhatatlanná tehetők. A telefonlopások rohamosan növekvő számának köszönhetően a funkció beépítése a dél-koreai kormány rendelkezése alapján az országban eladott okostelefonokba és tabletekbe kötelező lesz.

Bővebben:   Az okostelefonokba “Önmegsemmisítő” funkció kerül

Trójai vírussal fertőzött emailel csalogatva lopják az adatainkat


A Google és a Microsoft nevében is hamis leveleket küldözgetnek.
Egy ideje trójai vírusra figyelmeztető leveleket kezdtek szállingózni a felhasználók virtuális postaládájába, olyan állítólagos feladóktól, mint a Yahoo, a Google vagy a Microsoft.

Bővebben:  Trójai vírussal fertőzött emailel csalogatva lopják az adatainkat

Nem kicsit függünk a Google keresőtől?


Múlt pénteken kisebb felfordulást okozott a neten, hogy pár percre leállt az egész világon a Google óriás összes szolgáltatása a keresőtől kezdve a Gmail levelezőjén át a Drive-ig és a naptárig.

Bővebben:   Nem kicsit függünk a Google keresőtől?

Magyarországon virtuális sétára megy a Google


A napokban Magyarországon is megkezdi a Google a képkészítést azokról a helyekről, amelyekről autóval nem lehet fotókat készíteni a Street View utcaképnéző szolgáltatáshoz.

Bővebben:   Magyarországon virtuális sétára megy a Google

USA-ban a Yahoo az első!


A júliusi adatok szerint több mint két év után először a Yahoo oldalait többen keresték fel az Amerikai Egyesült Államokban, mint a Google szolgáltatásit − legalábbis a comScore jelentése alapján, egyedi felhasználókra tekintve.

Bővebben:     USA-ban a Yahoo az első!

Félnek a merevlemez-gyártók


A Storage Products Association a merevlemez-ipar közös szóvivője lesz.
A négy megmaradt (valójában három) merevlemez-gyártó úgy döntött, közös egyesületet hoznak létre, amely az iparág szóvivőjének a szerepét tölthetné be. A HGST, a Western Digital, a Seagate és a Toshiba jóvoltából megszületett a Storage Products Association.

Bővebben:   Félnek a merevlemez-gyártók

Divatba jöttek a nyolchüvelykes tabletek


A hírek szerint az LG visszatérne a tabletpiacra, az LG G Pad névre hallgató készülék 8,3 hüvelykes lenne 1920*1200 pixeles felbontással és négymagos processzorral. A G névből arra következtethetünk, hogy prémiumkategóriás terméknek szánja az LG, a márka újragondolása után ugyanis ezt a típusjelző betűt a legjobb készülékeinek tartja fenn.

Bővebben:   Divatba jöttek a nyolchüvelykes tabletek