2013. december 7., szombat

A Snapchat visszautasította a Facebook 3 milliárdos ajánlatát


Az alig 2 éves cég felvásárlása a Facebook eddigi legdrágább akvizíciója lett volna, de a Snapchat alapítója további növekedésre számít, ezért inkább kivár.
Evan Spiegel 21 évesen hagyta ott a kaliforniai Stanford egyetemet, és alapította meg a Snapchatet, ami egészen új színt vitt az addigi csevegőalkalmazások világába, a programban küldött üzenetek és képek ugyanis az elolvasást vagy megtekintést követően néhány másodperc múlva automatikusan eltűnnek.

Bővebben:    A Snapchat visszautasította a Facebook 3 milliárdos ajánlatát

A Chrome megszabadít a zajos oldalaktól


A Google kedden egyszerű, de nagyon hasznos újítást vezetett be a Chrome bétaverziójában: azok a fülek, amelyeken hangot kiadó oldal van megnyitva, indikátort kapnak, hogy egyből láthassunk, honnan jön a zaj.

Bővebben:    A Chrome megszabadít a zajos oldalaktól

Bill Gates 30 évvel ezelőtt mutatta be az első Windows-t


Vasárnap kerek évfordulóhoz érkezett a világ még mindig legnépszerűbb operációs rendszer-családjának, a Windows-nak története. Bill Gates, a Microsoft alapítója és egykori elnöke ugyanis kereken 30 évvel ezelőtt, 1983. november 10-én mutatta be a nyilvánosság számára az akkor teljesen új operációs rendszer első kiadását, a Windows 1.0-át.

Bővebben:  Bill Gates 30 évvel ezelőtt mutatta be az első Windows-t