2013. április 10., szerda

A Wifi használata veszélyes a repülőtereken


Kockázatos a wifi használata a repülőtereken, ugyanis kémkedők hamis internetállomásokon keresztül ellenőrizhetik az internetezők kommunikációját.
A kémkedők főként az európai repülőtereken, így a stockholmi Arlanda repülőtéren is ráláthatnak az internetes forgalomra - mondta a svéd honvédelem kutatóintézetének (FOI) informatikai szakembere a Svenska Dagbladet című napilapnak. Igen egyszerű a módszerük.

Bővebben: A Wifi használata veszélyes a repülőtereken

A cégek nem veszik figyelembe a közösségi médiát


A közösségi média használata a cégek számára egyre elengedhetetlenné válik az ügyfelekkel és vásárlókkal való kapcsolattartásban.
Ha úgy tetszik a közösségi csatornák üzleti tanácskozásai megkezdődtek, s aki kitér előle, vagy nem vesz róla tudomást, versenyhátrányba kerülhet.

Bővebben: A cégek nem veszik figyelembe a közösségi médiát

Minirouter a konnektorba


40 dollárért a vezeték nélküli minirouter.
Általában akkumulátorra van szükségük a hordozható eszközöknek, némelyek azonban nem menet közbeni használatra lettek kitalálva. Ezeknél a gyors beállítás, installálás a nagyon fontos, hogy amikor megérkezünk valahová, ne kelljen a beállítással bajlódni.

Bővebben: Minirouter a konnektorba

PlayStation 4 játékok nem lesznek letiltva


Shuhei Yoshida a Sony vezetője, megtette a játékosokat leginkább érdeklő bejelentést: a PlayStation 4  engedni fogja a használt játékok használatát is.

Bővebben: PlayStation 4 játékok nem lesznek letiltva 

Jandex utca térkép buktatott le egy férfit


Műholdas utcatérkép buktatott le egy félrelépő férfit Oroszországban: Barátnője felfedezte, hogy egy másik nővel csókolózik.

A lebukást a férfi a Google térképeihez hasonlóan működő, Jandex nevű orosz térképszolgáltatónak köszönheti. A Google elhomályosítja az emberek arcát,

Bővebben: Jandex utca térkép buktatott le egy férfit

Facebook, ha fizetsz jól jársz


Váratlanul leállította a Facebook az egyik legnépszerűbb hirdetési programját, a “Preferred Marketing Developers” rendszert. A cél, hogy a Facebookon azok az ügynökségek és cégek kerüljenek fókuszba, akik a fizetős reklámeszközöket is használják és nem csak böngésznek a közösségi oldalon.

Bővebben: Facebook, ha fizetsz jól jársz

A Yahoo Nemzetközi terjeszkedésbe kezdene


A Yahoo története az utóbbi közel 10 évben nem adott sok okot az optimizmusra, a lefelé tartó trendeket a korábbi Google alelnök, Marissa Mayer igyekszik felrázni tavaly július óta. A cél a nemzetközi nyitás, új demográfiai csoportok megszólítása és jobb szolgáltatások.

Bővebben: A Yahoo Nemzetközi terjeszkedésbe kezdene 

A Windows 8 nem bukott el


A Bing egy jobb termék, mint a Google keresője állítja az elnök. Bill Gates a Reddit felhasználóinak a kérdéseire válaszolva sok érdekes dologról beszélt. Amikor megkérdezték, tényleg a Binget használják-e, visszautalt a kampányukra, amelyben a Bing gyorsabban ad eredményeket, mint a Google. Gates szerint jelenleg a Bing egyszerűen jobb termék a Google keresőjénél.

Bővebben: A Windows 8 nem bukott el

Videóüzenet-szolgáltatás teszt


Tavaly évvégén már kiszivárgott az új funkció a skypról, melyet tegnaptól lehet élesben kipróbálni.
Egyesült Államok és Anglia területén élő Skype-felhasználók tesztelhetik egyelőre a csevegőprogram új, még béta-verziójú szolgáltatását, mely rövid videóüzenetek rögzítését és küldését teszi lehetővé.

Bővebben: Videóüzenet-szolgáltatás teszt

9 éves a Facebook


Az eredetileg TheFacebook nevű szolgáltatás 2004 eleje óta érhető el a világhálón. A cégnek több mint 2000 dolgozója van és több, mint egymilliárd regisztrált taggal rendelkezik.

Bővebben: 9 éves a Facebook

A Google autó többet érhet, mint a kereső?


A Google sok más üzletbe belenyúlt már, és nem egy be is jött: a Google chrome böngésző Google kereső és a telefonos Android operációs rendszer csak néhány a számtalan projekt közül

Bővebben: A Google autó többet érhet, mint a kereső?