2014. február 14., péntek

Milyen weboldalak fertőznek?


Már nem az erotikus tartalmakat kínáló oldalak a legfertőzöttebbek, a kártevők a technológiai és telekommunikációs oldalakról érkeznek.

A vírusirtó szoftvereket gyártó G Data kategorizálta, hogy milyen témájú weboldalak terjesztenek leggyakrabban kártevőket. A toplistát 15,8 százalékkal a technológiai témájú szájtok vezetik – például letöltés-gyűjtemények és hamis vírusirtó programokat kínáló weboldala..

Bővebben:

A Firefox felhasználói felülete új frissítést kap


A Mozilla tavaly vetetette fel a Firefox felületének finomításának ötletét, amely az Australis nevet kapta. Ez a frissített felület már tetten érhető a fejlesztői változatokban.
A Mozilla az User Experience blogjában jelentette be, hogy a Firefox csinosított, lágyabb és komfortosabb felhasználó felülete elérhető a Firefox Nightly fejlesztői változatában. A fejlesztés nem hoz radikális újdonságot, inkább egy következő iterációs lépésnek tekinthető. A kor igényeihez hangolt felhasználói felület látványosabb testreszabási lehetőséget biztosít.

Bővebben:

Egy nap alatt 1 millió Xbox One talált gazdára


A Microsoft bejelentette, hogy világszerte egymillió Xbox One-t adtak el 24 óra alatt. A konzol tegnap, azaz november 22-én került a boltokba, s kísértetiesen hasonló számokat produkált, mint a PlayStation 4.
Az Xbox One-ból is szinte ugyanannyi egység fogyott, mint egy hete a PlayStation 4-ből: világszerte egymillió konzol talált gazdára 24 óra leforgása alatt - erősítette meg a Microsoft.

Bővebben:

Megint kínai gép van a szuperszámítógépes trónon


Úgy tűnik, nem adja könnyen magát a legendás zenelejátszó, a Winamp. Az AOL a héten még azt jelentette be, hogy december közepén lelövi a Winampot, nem lehet majd letölteni az oldalról.

Bővebben: