2013. szeptember 5., csütörtök

A videojáték függőség egyre aggasztóbbak a világon


Egy új tanulmány szerint a játékfejlesztő cégeknek többet kell tenniük azért, hogy a játékaik ne legyenek túl addiktívak. A tanulmány szerzői szerint egyes játékosok akár 90 órát is játszanak egyhuzamban, ami már kóros függőségnek mondható. A kutatók megjegyezték, hogy míg a hagyományos videojátékoknak vége van, az online szerepjátékoknak nincs.

Bővebben:  A videojáték függőség egyre aggasztóbbak a világon

A világ legkisebb 8.8 MP kamerája


Talán az első 4K webkamerája, ha folytatni szeretném a címben elkezdett mondatot. A Flea3 névre hallgató webkamera tipikus példája annak, hogy bizony készülnek olyan kütyük amiknek gyakorlati haszna erősen a nullához közeli.

Bővebben:   A világ legkisebb 8.8 MP kamerája

A spam az internetnél is régebbi


Finn Brunton, a New York-i Egyetem munkatársa a kéretlen üzenetek kultúrtörténetéről írt könyvet, Spam: A Shadow History of the Internet címmel.

Bővebben:   A spam az internetnél is régebbi

Nő a Facebookból kiábrándulók száma


Bár továbbra is a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal, a korábbi évek látványos növekedése megtorpant – derült ki egy júniusi felmérésből.

Bővebben:   Nő a Facebookból kiábrándulók száma

A Microsoft Office már az androidon is.


A Microsoft szépen-lassan felzárkózik a modern világhoz. A folyamat következő lépéseként a redmondiak elérhetővé tették Androidra is az Office Mobilet, amely lehetővé teszi, hogy telefonon vagy tableten is szívhassunk élvezhessük a Word, Excel és PowerPoint dokumentumok szerkesztése által ránk ruházott szabadságot.

Bővebben:   A Microsoft Office már az androidon is.

Acer x86-os laptopon fut az Android 4.3


Az Android 4.3-as kódja múlt hét óta elérhető, és szokás szerint az open source közösség nekiállt és egy sor különböző eszközön próbálták működésre bírni, a geek.com azonban egy igazi főnyeremény(nek látszó) projektet mutatott be: egy Acer laptop, AMD Brazos C-50 processzorral.

Bővebben:   Acer x86-os laptopon fut az Android 4.3

Európa igényli a Wi-Fit


Gyorsuló növekedést mutat Európában a Wi-Fi-alapú vezeték nélküli internetkapcsolatok népszerűsége az okostelefon-felhasználók körében.

Bővebben:   Európa igényli a Wi-Fit

Kétszeresére bővül az ingyenes wifipontok köre a XIII. kerületben


Az új helyszínek között van a Lehel tér és az ottani csarnok, a Szegedi és Visegrádi úti egészségügyi szakrendelők, az Angyalföldi Sportközpont, valamint több szociális ellátó és idősklub.

Bővebben:   Kétszeresére bővül az ingyenes wifipontok köre a XIII. kerületben