2014. március 10., hétfő

Robothadsereget épít a Google?


A Google az elmúlt fél évben szépen csendben megvett nyolc, robotikával, szenzorokkal, automatizálással foglalkozó céget. Utolsó felvásárlásuk már nagyot robbant: a legújabb szerzemény a katonai célokra futurisztikus robotokat fejlesztő, 10,8 millió dollárt érő Boston Dynamics. Azt nem tudni, pontosan mire készül a cég, de mindenképpen valami nagyra: a projekt vezetője az Android-pápa Andy Rubin. Robotfutárokat vagy automata hadsereget fejlesztenek? A felvásárolt cégek alapján bármelyik igaz lehet.

Bővebbe:

Lőttek a bonyolult és kétszínű Google Chrome bővítményeknek


A vállalat szerint túl sok fejlesztő tért le a helyes útról, azaz az egyszerű, egyértelmű és egyetlen, jól meghatározható céllal rendelkező bővítmények készítéséről.
A Chrome Web Store-ból ma már rengeteg különböző bővítményt tölthetünk le böngészőnkhöz, legyen az keresést megkönnyítő vagy a mindennapi blogolást egyszerűsítő kiegészítő, vagy akár egy hirdetésblokkoló.

Bővebbe:

Ha internetezés, akkor PC


A StatCounter legfrissebb jelentése azt mutatja, hogy a mindent elborító tabletáradat ellenére a globális internethasználat alig 5 százaléka köthető táblagépekhez, a domináns szereplő még mindig a PC – főleg Magyarországon.

Bővebben:

Motorola okosóra hajlékony kijelzővel


Hagyományos óraláncra emlékeztető alapokból építkező flexibilis kiegészítő formatervét védette le a Motorola.
Az másfél-két év során az okostelefonok fizikai mérete jelentősen megnőtt, mely miatt egyre több esetben landolnak a táskák és retikülök mélyén.

Bővebben: