2013. április 30., kedd

A Facebookról milliók vándorolnak el


Csak az elmúlt hónapban 6 millió amerikai és 1,4 millió brit aktív felhasználót veszített el a facebook, állítja egybehangzóan több független online forgalomelemző cég. Az elvándorlás fél éve tart és egyre gyorsul, tavaly ősz óta összesen 11 millió amerikai és brit felhasználó tűnt el a közösségi oldalról

Bővebben: A Facebookról milliók vándorolnak el 

Az OLED technológiába egyre többet fektetnek


Gyerekcipőben jár még az OLED, nem ia rég kezdett elterjedni. Az OLED (Organic Light Emitting Diodes) még eléggé gyerekcipőben jár,

Bővebben:  Az OLED technológiába egyre többet fektetnek

Etikus hacker az egyik legjobban fizetett állás


A 2012-es adatok alapján a hacker támadások által generált illegális bevételek volumene meghaladta a drogkereskedelemből származó jövedelmek összegét1. Nem véletlen, hogy az etikus hacker az egyik legjobban fizetett munkakör napjainkban.

Bővebben:  Etikus hacker az egyik legjobban fizetett állás

Jön az Ubuntu 13.04


Csütörtökön érkezik az Ubuntu 13.04-es kiadása. A népszerű szabad operációs rendszer legújabb verziója számos újdonsággal szolgál a felhasználók számára.

Bővebben:  Jön az Ubuntu 13.04

Google-nek a Street View személyes adatokat gyűjtött



145 ezer euróra (43,4 millió forintra)  büntette a német adatvédelmi hatóság a Google-t, amiért az illegálisan 
gyűjtött személyes adatokat a nem megfelelően levédett vezeték nélküli hálózatokból, amikor autói a Maps utcanézetéhez fényképeztek.

Bővebben:  Google-nek a Street View személyes adatokat gyűjtött

A PC a legfontosabb eszköz


Dacára annak, hogy szinte mindenki a PC-k haláláról beszél, a személyi számítógépek továbbra is a számítástechnikai eszközhasználat és az internetelérés elsőszámú eszközei.

Bővebben: A PC a legfontosabb eszköz