2014. március 12., szerda

A mobiltelefon memóriakártyáján túl sok adata van? És nem fél?


Túl sok privát adat a memóriakártyán, ez lett a veszte - hackerek rájöttek, hogyan lehet a beépített miniszámítógépet kihasználni adatlopásra.
Felül a metróra, és mindenki a mobilját böngészi? Bemegy egy hivatalba, és ott is mobilképernyőbe temetkező embereket lát? A dugóban ön mellett álló autóból is ordít a GPS: "A következő kanyarnál forduljon jobbra!"?

Bővebben: A mobiltelefon memóriakártyáján túl sok adata van? És nem fél?

A 2013 év legdöbbenetesebb átverései, kártevői, támadásai


A legpofátlanabb számítógépes átverése
Miért érdemes legalább minimálisan érteni a számítógépünkhöz? Nos, egy öregedő örökösből hatmillió dollárt, azaz egymilliárd forintot sajtoltak ki trükkös csalók pár év alatt amiatt, hogy az semennyire nem értett gépéhez

Bővebben: A 2013 év legdöbbenetesebb átverései, kártevői, támadásai

Csökken az üres adathordozók díja


Közgazdasági elemzés alapján, a jelentősebb díjfizetőkkel egyetértésben alakítja át az üres hordozó díjak rendszerét január 1-jétől az öt érintett szerzőijog-kezelő egyesület. Egy lépésben 30%-kal csökken a mobiltelefonok és 20%-kal a digitális televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök jogdíja, ugyanakkor a díjfizetési kötelezettség mostantól kiterjed a táblagépekre is.

Bővebben: Csökken az üres adathordozók díja

Táblagépekre is kell fizetni jogdíjat


Harminc százalékkal csökken január elsejével egy lépésben a mobiltelefonok és 20 százalékkal a digitális televíziózásnál műsorrögzítésre használt eszközök jogdíja, de a díjfizetési kötelezettséget kiterjesztik a táblagépekre is - tudatta az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az MTI-vel.

Bővebben: Táblagépekre is kell fizetni jogdíjat