2013. december 9., hétfő

A Google naperőműveket épít


80 millió dolláros (17,7 milliárd forint) beruházással szállt be a Google az amerikai nyugati part napos, sivatagos vidékein épülő hat naperőműbe Kaliforniában és Arizonában. Az erőművek 17 ezer háztartás áramszükségletének megfelelő energiát fognak termelni. Ez a Google 14. befektetése a megújuló energiaforrások területén, 2010 tavasza óta, amikor meghirdették a cég energiaellátásának kizöldítését, több mint egymilliárd dollárt tettek szél- és naperőművekbe.

Bővebben:    A Google naperőműveket épít

Elektronikus hadviselésre készülnek a lengyelek


Amerika egyik leghűségesebb szövetségese a kiberhadviselésben is szerepet vállalna.
A lengyel nemzetvédelmi minisztérium versenytárgyalást hirdetett olyan károkozó számítógépes program létrehozására, amely képessé tenné a hadsereget más államok elleni elektronikus hadviselésre vagy Lengyelország elleni irányuló hasonló jövőbeni támadások kivédésére.

Bővebben:    Elektronikus hadviselésre készülnek a lengyelek

Meghackelték az amerikai kormányzat több rendszerét is


A Reuters hírügynökség egy belső körlevélből tudta meg, hogy az egyébként nem ilyen akcióiról híres Anonymous aktivistái sikeresen hatoltak be minisztériumi rendszerekbe.
Az Anonymous mozgalommal szimpatizáló hackerek egy kampányuk során egy évvel ezelőtt behatoltak az Egyesült Államok több hivatalának számítógépes rendszerébe, és onnan bizalmas információkat szereztek meg – tudta meg a Reuters hírügynökség egy az FBI által kiadott belső körlevélből.

Bővebben:    Meghackelték az amerikai kormányzat több rendszerét is