2013. december 5., csütörtök

Vízenergia hajtja a Facebookot


Elindult a Facebook első, Amerikán kívüli adatközpontja Lappföldön, Svédországban. A létesítmény száz százalékban vízenergiával működik. Az építkezés 2011. októberében kezdődött, a központot idén nyáron kezdték használni. Lulea részben az ideális hőmérséklet miatt választották: a kinti levegővel tudják hűteni a szervereket az év akár tíz hónapjában. Szintén fontos szempont valószínűleg, hogy Luleában kiemelkedően olcsó az áram.

Bővebben:    Vízenergia hajtja a Facebookot

Microsofté a kínai Skype is


A Microsoft már 2011-ben megvásárolta a Skype-ot, de a kínai üzletágat egészen mostanáig a TOM Online irányította. Ez utóbbi része a TOM Groupnak, amely az ország egyik internetes vállalata. A Microsoft úgy mutatja be a TOM-ot, mint a cég, amely segít a kínai fogyasztókhoz eljuttatni a Skype-ot, egy módosított verziót kínálva, amely megfelel a kínai jogszabályoknak is.

Bővebben:    Microsofté a kínai Skype is

Fejlesztik a rendőrség informatikai rendszereit


Mintegy kétmilliárd forintból fejlesztik a Robotzsaru rendszert és új informatikai eszközöket szereznek be a közép-magyarországi régióban, emellett megújítják a Rendőrségi Igazgatási Központ ügyfél-irányítási és biztonsági rendszerét.

Bővebben:   Fejlesztik a rendőrség informatikai rendszereit