2013. április 15., hétfő

HDD élettartamának meghosszabbítása


Senki nem vágyik olyan pillanatra, hogy a kedvenc videói valamiért elkezdenek akadozni, majd később már meg sem nyílnak. Az sem vonzó állapot, amikor már a HDD tartalmát sem látjuk. Jobb ezeket elkerülni - de mire érdemes figyelni?

Bővebben: HDD élettartamának meghosszabbítása

4 terabájtos asztali merevlemezt dobott piacra a Seagate.


Ez az első olyan meghajtó a világon, ami 4 tányérral ér el ekkora kapacitást, ennek köszönhetően az ára is alacsonyabb a korábbi termékeknél. A Seagate bemutatta ST4000DM000 merevlemezét, amely a világon elsőként 4 pörgő tányérral ér el 4 terabájtos kapacitást -

Bővebben: 4 terabájtos asztali merevlemezt dobott piacra a Seagate.

Orosz cenzúra a Facebookon, Twitteren és a YouTube-on


Az orosz állam blokkolna minden tartalmat, amit illegálisnak vagy a gyerekekre veszélyesnek tart.
Bár rengetegen élik a virtuális életüket a Facebookon, a Twitteren és a YouTube-on, az orosz állam blokkolna minden tartalmat, amit illegálisnak vagy a gyerekekre veszélyesnek tart. A New York Times értesülései szerint mindhárom nagy oldaltól tartalmak eltávolítását követelték a hivatali szervek, azonban a Google megtagadta a kéréseket.

Bővebben: Orosz cenzúra a Facebookon, Twitteren és a YouTube-on

Nem büntetné meg a fájlcserélőket Oroszország


Az orosz kormány igyekszik finomítani a meglehetősen szigorú online cenzúrán és az illetékes hivatal vezetője bejelentette: az illegális tartalmakat letöltőknek nem kell retorzióktól tartaniuk.

Bővebben: Nem büntetné meg a fájlcserélőket Oroszország

Mark Zuckerberg első weboldala


A Hacker News fórumozói ásták elő az ősrégi Angelfire webhelyszolgáltató archívumából a közösségi média legújabb szenzációját, a Facebook-vezér Mark Zuckerberg első saját készítésű weboldalát 1999-ből. Zuckerberg ekkor 15 éves volt, és éppen csak ismerkedett a programozással, a webbel, a html és a Java nyelvekkel. Az Angelfire az egyik első ingyenes tárhelyszolgáltató volt, ahol bárki szabadon építhetett magának oldalt.

Bővebben: Mark Zuckerberg első weboldala

Microsoft legendás fotója 81-ben és ma


Sokan meglepődtek, amikor Paul Allen, a Microsoft társalapítója tavalyelőtt megjelent életrajzi könyvében azt írta, hogy Bill Gates szövetkezett Steve Ballmerrel, hogy csökkentsék befolyását a cégben. A tavaly megjelent példányban már egy utószó is szerepelt, amely arról szól, a két alapító rendezte nézeteltéréseit, barátságuk újra a régi.

Bővebben: Microsoft legendás fotója 81-ben és ma

EU vs. Google


Hat európai ország adatvédelmi hatósága határozott arról, hogy összehangolt jogi lépéseket tesznek a Google -lel szemben.

Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia adatvédelmi hatóságai azt szeretnék elérni, hogy a keresőóriás módosításokat hajtson végre adatvédelmi szabályzatán, hogy az megfeleljen az Európai Unió előírásainak - közölte a francia Commission nationale de l'informatique et des libertés (Cnil).

Bővebben: EU vs. Google