2014. április 3., csütörtök

Megúszta a Twitter

Elkezdte védekező szabadalmi portfólióját építeni a Twitter, az IBM lett az első támadóból a szabadalmak értékesítője. Tőzsdei cégként muszáj már erre költeni. Szabadalomsértéssel vádolta meg a Twittert az IBM tavaly novemberben és pert helyezett kilátásba.

Bővebben: Megúszta a Twitter

Sulinet+ fejlesztési program

A felelős államtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján összefoglalta az eredményeket, és ismertette a további lépéseket.
Tavaly több mint ezer iskola internetkapcsolatának sávszélessége duplázódott meg – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár Mezőkeresztesen tegnap, a Sulinet+ projekt eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

Bővebben: Sulinet+ fejlesztési program

Feltörték a Yahoo levelezőrendszerét

A behatolók a legfontosabb adatokhoz jutottak hozzá, de azt még nem tudni hány fiók és felhasználó érintett.
Betőrtek a Yahoo levelezőrendszerébe, és felhasználók azonosítóit és jelszavait szerezték meg, majd ezeket más felhasználók adatainak megismerésére használták fel – közölte a vállalat hivatalos blogjában.

Bővebben: Feltörték a Yahoo levelezőrendszerét

Internetes csalás itthon

Online bűnözők a Nemzeti Nyomozó Iroda nevében csalnak ki pénzt áldozataiktól.
A csalók, a felnőtt tartalmakat közlő oldalak látogatóit egy www.police block kezdetű magyar nyelvű oldalra viszik. Majd többek közt a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat nevével visszaélve, hivatalosnak tűnő módon közlik, hogy az oldal blokkolva van, az adatok mentésre kerültek, mivel a látogató megsértette a Btk. tiltott pornográf felvételekre vonatkozó szabályait.

Bővebben: Internetes csalás itthon

Mától lehet használni kütyüket a Wizz Air járatain

A légitársaság az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség és a Magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság iránymutatásaival összhangban engedélyezte az elektronikus eszközök használatát.

Bővebben: Mától lehet használni kütyüket a Wizz Air járatain