2013. október 6., vasárnap

Ezen a helyen tesztelik a jövő wifijét


Új épületegyüttes nyílik a héten a University of Waterloo-n: itt fogják tesztelni az újgenerációs vezeték nélküli technológiákat. A Centre for Intelligent Antenna and Radio Systems (intelligens antenna- és rádiós rendszerek központja - CIARS) az egyetem mérnöki kampuszán található.

Bővebben:  Ezen a helyen tesztelik a jövő wifijét

A weibo oldalán óránként 3000 bejegyzést néznek át a cenzorok


A Kommunista Párt uralta, szigorúan ellenőrzött Kínának is megvannak a maga online felületei, ahol az ország lakói hangot adhatnak véleményüknek - legalábbis egy bizonyos szintig. Arról, hogy ezt a szintet senki ne lépje át, cenzorok serege gondoskodik.

Bővebben:  A weibo oldalán óránként 3000 bejegyzést néznek át a cenzorok

Google vs Európai Unió


Az amerikai cég újabb javaslatokat terjesztett az Európai Bizottság elé, mivel a korábbi ajánlásokat a versenyügyi szakemberek elutasították. Rég húzódik már a Google és az Európai Unió (EU) viszálya, nemrégiben beszámoltunk arról, hogy az unió képviseletében az Európai Bizottság (EB) milyen eljárásokat indított az amerikai székhelyű vállalkozás ellen, és arról, hogy a húzd meg, ereszd meg játékban ki mikor és mivel fenyegetőzik, illetve taktikázik.

Bővebben:  Google vs Európai Unió

Ultrabook 10 ujjas érintőképernyővel


Ultrabook, tehát vékony, könnyű és keveset fogyaszt. Sőt, akár 10 ujjal is lehet bökdösni a kijelzőjét.
A Toshiba bejelentette új, Satellite U és M sorozatú laptopjait, köztük ultrabookjait. Utóbbi (Satellite U50t) érdekessége , hogy tízujjas érintőképernyővel látták el, amivel a Windows 8 menürendszere is egyszerűen kezelhető.

Bővebben:  Ultrabook 10 ujjas érintőképernyővel

A Facebook megint trükközik


Az új felhasználási feltételeket újra az adatvédelmi szervezetek kritizálják, akik szerint a közösség oldal elfogadhatatlan módon használja fel tagjai adatait. A Facebook gyakorlatilag működése kezdete óta folyamatos harcban áll a rajta adatvédelmi hiányosságokat számon kérő szervezetekkel, hatóságokkal, és nincs ez másképp most sem, amikor a közösségi oldal újabb módosítást tervez a felhasználási feltételeket illetően.

Bővebben:  A Facebook megint trükközik

A spammerek évente 200 millió dollárra tesznek szert a Facebookon


A spamlinkek megosztása a közösségi portálon az elmúlt években igazán jövedelmező üzletté vált, az ezzel foglalkozó bűnözők évente 200 millió dollárra tesznek szert. Az Andrea Stroppa és Carlo De Micheli olasz szakértők által vezetett csapat több százezer...

Bővebben:  A spammerek évente 200 millió dollárra tesznek szert a Facebookon