2013. április 13., szombat

Önkéntesek a vírusok és kémprogramok ellen


Ők akkor dolgoznak, amikor az emberek többsége alszik vagy pihen. A Malware Crusaders nevű csoport tagjai a vírusokat készítők és terjesztők elleni küzdelemre áldozzák fel a szabadidejüket. Mindezt azért teszik, hogy mindannyian biztonságosabban internetezhessünk.

Bővebben: Önkéntesek a vírusok és kémprogramok ellen

Az új Windows verzió kiszivárgott


Több képernyőkép is kiszivárgott a Windows Blue néven ismert verzió ról, éppen azon a napon, amikor a Microsoft-vezér Steve Ballmer 57. születésnapját ünnepli.

Bővebben: Az új Windows verzió kiszivárgott

Az MSN Messengert április 8. után már ne töltsük le.


A Skype váltja fel az MSN Messengert, a Microsoft nemrég jelentette be a népszerű IM kliens MSN Messenger leállását.

Azonban az MSN megszűnésével még a telepítő szoftverekbe rejtett rosszindulatú programok nem tűnnek el az Internetről. A kiberbűnözők még mindig élnek a telepítőszoftveres trükkel: félrevezető domainneveket regisztrálnak, keresőmotorokon vásárolt szponzorált linkekkel, megtévesztve a felhasználokat az MSN telepítőnek álcázott vírusok telepítésekor.

Bővebben: Az MSN Messengert április 8. után már ne töltsük le. 

Egyre több adatvesztés történik


Az elhúzódó gazdasági válság az informatikai eszközparkok állapotán is érezteti hatását. Elavúlt számítógépek és elhasznált winchasterek jellemzik a mai magyar informatikát. Az üzemeltetési költségek csökkentésének is egyenes következménye az adatvesztés.

Bővebben: Egyre több adatvesztés történik