2013. szeptember 21., szombat

Fűtés szerverrel!


Forradalmi megoldással rukkolt elő egy német informatikai garázscég: családi házakhoz szervezi ki az általa működtetett szervereket, lehetővé téve, hogy a házakat a nagy teljesítményű számítógépek hulladékhője fűtse.

Bővebben:   Fűtés szerverrel!

Egyre többen használnak reklámblokkolót


Niero Gonzalez, a Destructoid nevű videójátékos honlap fejlesztője kíváncsi lett, hogy felhasználóinak hány százaléka használ reklámblokkolót. Akkoriban havi 3 millióan látogatták a lapot, amelyből, a PageFair nevű elemzőcég számai szerint ötven százalék használt reklámblokkoló szoftvert.

Bővebben:   Egyre többen használnak reklámblokkolót

800 ezer Facebook-jelszót loptak el


Független olasz biztonsági szakértők szerint egy magát Facebook-videónak álcázó malware több mint 800 ezer felhasználó számítógépét fertőzhette meg.
A rosszindulatú kód eltéríti a böngészőt: hamis Google Chrome-kiegészítőként jelszavakra vadászik.

Bővebben:   800 ezer Facebook-jelszót loptak el

A The New York Times oldalát is hackertámadás érte


A Szíriai Elektronikus Hadsereg legújabb áldozatának oldalát a szabotázs következtében pár óráig nem lehetett elérni.
A lap népszerűsége miatt már tegnap gyorsan bejárta a hír az internetet, de ma hivatalosan is közölte a The New York Times,

Bővebben:   A The New York Times oldalát is hackertámadás érte

Lehet a feketepiacon venni közösségi Like -okat?


Tavaly az amerikai elnökválasztási kampány egyik igen szórakoztató epizódja volt, amikor kiderült, hogy Mitt Romney republikánus elnökjelöltnek a saját stábja százezres nagyságrendben vásárolt a feketepiacon kamu twitteres követőket, hogy úgy tűnjön, a népszerűsége meredeken ível felfelé (később menetrendszerűen megvádolták Obamát is ugyanezzel).

Bővebben:   Lehet a feketepiacon venni közösségi Like -okat?

Lehet, hogy a Facebook miatt nem kapunk hitelt?


Nem átgondolt lájkjaink és az adósságukat késve visszafizető ismerőseink ronthatják a hitelképesség mutatóit. A hitelintézetek általában a számlatörténetünk, a korábbi hiteleink alapján döntenek arról, hogy érdemes-e újabb kölcsönt folyósítani.

Bővebben:  Lehet, hogy a Facebook miatt nem kapunk hitelt?