2014. április 15., kedd

A Google Több mint egymilliárd dollárt fektet a megújuló energiákba

A tengerentúli óriáscég egyre nagyobb összegeket költ a csúcstechnikás létesítményei fenntartására. Az energia egy részét megújuló forrásokból szerzi be. Csak az elmúlt negyedévben 2,25 milliárd dollárba került a Google számára...

Bővebben: A Google Több mint egymilliárd dollárt fektet a megújuló energiákba

Az Windows XP-és ATM-ek nem maradnak védtelenek

A beágyazott operációs rendszerrel működő automatákon nem kell azonnal 8.1-re váltani, még évekig élvezhetjük a terméktámogatás előnyeit. Az otthoni és az üzleti felhasználású Windows XP támogatása néhány hét múlva megszűnik, azonban biztonsági frissítéseket továbbra is beszerezhetnek majd a kitartó felhasználók.

Bővebben: Az Windows XP-és ATM-ek nem maradnak védtelenek

Internetsebesség: Magyarországon

Sokan panaszkodnak arra, hogy Magyarországon lassú az internet, ám a legfrissebb nemzetközi felmérés szerint európai- és világviszonylatban is jó színvonalú az itthon elérhető szolgáltatás. A letöltési sebességet figyelembe véve hazánk Nagy-Britanniával osztozva a 27. hellyel...

Bővebben: Internetsebesség: Magyarországon

Hangalapú jelszóval újíthat a Google

Modern jelszókezelő rendszert fejlesztő izraeli céget vett a Google, feltételezhetően azért, hogy a jövőben egyszerűbbé tegye a felhasználók beléptetését. A felvásárlás pénzügyi részletei titkosak, de azt tudjuk, hogy a SlickLogin hangalapú hitelesítési technológiákkal foglalkozik.

Bővebben: Hangalapú jelszóval újíthat a Google

Európai adatfüggetlenségi háború

Aggasztónak tartja az Amerika-központú internetet Angela Merkel, a franciákkal szövetkezne egy alternatív pólus létrehozására. Felülről jövő szabályozással kényszerítenék ki a szolgáltatóktól az európai adatközpontokat?

Bővebben: Európai adatfüggetlenségi háború