2013. október 11., péntek

Szabályozni kellene a Google-t?


A Microsoft a napokban újította meg a Bing keresőt és egyben megváltoztatta a dizájnját is. Steve Ballmer vezérigazgató nem mulasztotta el a lehetőséget, hogy kifejezze aggodalmát a Google hegemóniájával kapcsolatban. A cég vezetősége csütörtökön pénzügyi vezetőkkel találkozott, itt mondta azt Ballmer, hogy monopol helyzetben vannak és ők (mármint a Microsoft) az egyetlen, aki versenyezni tud velük.

Bővebben:  Szabályozni kellene a Google-t?

Itthon egyre több az online vásárló


Az elmúlt 12 hónapban a hazai internetezők több mint fele vásárolt online.
Elsősorban számítógépes játékokat és szoftvereket, zenét, számítógép-alkatrészeket, könyvet vagy rendezvénybelépőt - derül ki a PayPal online pénzügyi szolgáltató megbízásából készített kutatásból.

Bővebben:   Itthon egyre több az online vásárló

Internet Explorer veszélyben van!


A Microsoft még vizsgálja, hogy mennyire súlyos a hiba, szükséges-e rendkívüli frissítés.
A Microsoft tegnap kiadott egy biztonsági jelentést, mivel egy javítatlan (nulladik napi) sebezhetőségre derült fény, mely a cég böngészőjének, az Internet Explorernek az összes verziójában jelen van.

Bővebben:  Internet Explorer veszélyben van!

Bill Gates Így keresett tízmilliárd dollárt


Első ránézésre nem hoz sok meglepetést a Forbes frissen nyilvánosságra hozott Amerika leggazdagabb emberei toplistája. Az első helyet, ahogyan 1994 óta minden alkalommal, most is a Microsoft-alapító Bill Gates tartja, akinek a vagyona jelenleg 72 milliárd dollárra tehető. Az igazán érdekes az, hogy a pár éve visszavonult és leginkább jótékonykodással foglalkozó Gates munka nélkül is észvesztő iramban növeli a vagyonát: 2013 eleje óta 9,8 milliárdot tett hozzá az egyébként is csillagászati összeghez.

Bővebben:   Bill Gates Így keresett tízmilliárd dollárt

Az IBM egymilliárddal támogatja a Linuxot


Szerverüzletága továbbfejlődése szempontjából az IBM kulcsfontosságúnak látja a nyílt forrású platform erősítését.
Az IBM a LinuxCon 2013 konferencián New Orleansban a ma kiadott nyilatkozatok alapján minden bizonnyal bejelenti, hogy a 2000-ben meglépett invesztíció után újabb egymilliárd dolláros befektetéssel áll a Linux mögé, pontosabban azoknak a linuxos technológiáknak a fejlesztését támogatják, amelyek a Power Systems szerverek továbblépését segíthetik elő.

Bővebben:  Az IBM egymilliárddal támogatja a Linuxot

A Netflix előnyt kovácsol a fájlcserélőkből


A cég egyik vezetője nemrég egy interjúban elismerte, hogy volt olyan sorozat, amit azért vettek meg, mert kiemelkedően magas forgalmat produkált a fájlcserélőkön.
A fájlcserélő szolgáltatásokról és oldalakról általában akkor születik hír, amikor valamelyik tartalomgyártó vagy tartalomszolgáltató arra panaszkodik,

Bővebben: A Netflix előnyt kovácsol a fájlcserélőkből