2014. február 17., hétfő

Tarolni fognak a hajlékony mobilok


Az öt év múlva piacra kerülő okostelefonok negyven százaléka hajlékony érintőkijelző köré épülhet.
A Samsung után nem sokkal az LG is bemutatta első, hajlékony kijelzővel szerelt okostelefonját, mely flexibilis jellegére a merev készülékház miatt azonban csak az íves kialakítása utal

Bővebben:

Jönnek a 3D táblagépek


A szemüveg nélküli térhatású kijelzők fejlődésével jövőre megkezdődhet a 3D táblagépek áradata.
Az elemzői várakozásokkal ellentétben a térhatású kijelzőtechnológia egyáltalán nem futott be a hordozható eszközök világában, mely számos különböző okra vezethető vissza. A speciális szemüveget igénylő első megoldások használata házon kívül túlságosan macerás volt.

Bővebben:

Letölthetők a Gmailben és a Google Naptárban tárolt adatok


A Gmailt és a Naptárat is felvette a Google a Takeouts szolgáltatásának listájára, így már teljes levelezés és a naptárak is letölthetők, és importálhatók is más szolgáltatásokba. A Google Naptár adatai már most menthetők, a Gmail esetében pedig a következő hónap során válik elérhetővé a funkció.

Bővebben:

Az NSA napi 5 milliárd adatot gyűjt a mobiltelefonok hollétérő


A külföldi elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) naponta csaknem 5 milliárd adatot gyűjt be a világon a mobiltelefonok tartózkodási helyéről - közölte kiszivárogtatott titkos dokumentumokra és amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva a The Washington Post.

Bővebben: