2014. február 16., vasárnap

2 millió Twitter, Facebook, Yahoo és Gmail-jelszót loptak el


Közel 2 millió Twitter, Facebook és Gmail, Yahoo-jelszót loptak el hackerek. A lopott jelszavakra a Trustwave nevű biztonsági cég szakemberei bukkantak egy hollandiai szerveren. A szervert november vége óta figyelték, a jelszavak 93 ezer weboldalról származnak. A kétmillió jelszóból 318 ezer facebookos, 70 ezer gmailes vagy youtube-os, 60 ezer yahoo-s, 22 ezer twitteres, 8 ezer ADP-s, 8 ezer pedig Linkedln-fiókokhoz tartozik.

Bővebben:

Hadat üzen a mémeknek a Facebook


A Facebook újabb változást jelentett be a felhasználói üzenőfalak kezelésében: ezentúl jóval kevesebb cuki mémfotót láthatunk a hírfolyamban, mint eddig. A közösségi oldal úgy döntött, hogy a minőségibb tartalomnak ad inkább helyet, és a lolmacskákhoz hasonló képek a háttérbe szorulnak.

Bővebben:

Magyar vállalkozás teszi biztonságossá az online bankolást


A hazai Microsec Zrt. elsőként fejlesztett ki egy olyan elektronikus aláírás alapú technológiát, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását – hangzott el a cég szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A megoldás idén elnyerte az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013. díjat.

Bővebben:

Az első igazi nagy magyar hackerbotrány


Próbakő lehet a magyar szabadalmi hivatal honlapjának meghackelése, mivel az új információbiztonsági törvény is most vizsgázik. Precedens lehet a vélelmezett hacker sorsa is.

Bővebben: