2014. április 2., szerda

Jönnek a „cukorral táplálkozó” mobilok

Az akkumulátor technika folyamatos fejlődése ellenére a mobiltelefonok üzemideje az elmúlt másfél évtized során jelentősen lecsökkent. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen a processzorok és kijelzők robbanásszerű fejlődésével együtt a telefonok folyamatos karcsúsítása is komoly problémát jelent, hiszen az egyre kisebb helyre zsúfolt celláknak kell kielégíteni az egyre nagyobb méretű kijelzők és egyre izmosabb processzorok hatalmas energiaéhségét.

Bővebben: Jönnek a „cukorral táplálkozó” mobilok

Meghackelték a CNN-t

A világ egyik legismertebb hírcsatornájának Twitter-fiókja vált a Syrian Electronic Army áldozatává.

Bővebben: Meghackelték a CNN-t

Egy ingyenes játék 1milliárd dollárt kaszált

Csaknem egymilliárd dollárt söpört be tavaly egy dél-koreai játékfejlesztő, a Smilegate. A Crossfire nevű, ingyenen lövöldözős játék a Super Data Research adatai szerint még a nyugati világ legnépszerűbb online játékát, a League of Legendset is lenyomta bevételben.

Bővebben: Egy ingyenes játék 1milliárd dollárt kaszált

Hackerek is segítik a NAV munkáját

Biztonsági szakembereket is hadrendbe állít a NAV, hogy kiszűrjék azokat a próbálkozásokat, amelyek az online kasszák rendszerének kijátszását célozzák. Meghaladta a 22 ezret azoknak a pénztárgépeknek a száma, amelyek már az adóhatósághoz bekötve működnek.




A Windows XP-ét nem frissítik, végük az lesz az ATM-eknek


A legnagyobb amerikai bankautomata-gyártó, az NCR szerint a világ ATM-jeinek 95 százalékán Windows XP fut. A Microsoft hamarosan egy frissítést ad ki a 12 éves operációs rendszerhez, amit 2014-ben kell telepíteni az összes automatára.

Bővebben: