2013. április 12., péntek

A Google Maps Street View látványoságokkal bővült


A Google kiterjesztette "street view" szolgáltatását olyan távoli helyekre is, ahová sok ember soha nem fog eljutni - tette közzé blogján hétfőn a Google

Bővebben: A Google Maps Street View látványoságokkal bővült

Magyarország nem kért a Google cenzúrájából


Magyarország nem szerepel  a Transparency Report nevű jelentés listáján, ez azt jelenti, hogy hazánk nem fordult a Google-höz cenzúrázási, adatkiadási és törlési kérelemmel.

Bővebben: Magyarország nem kért a Google cenzúrájából

A Lájk elárulja a jellemed


Egy amerikai felmérésből derült ki a közösségi oldalakon mutatott aktivitásból, a publikus facebookos lájkokból meghökkentően pontos jellemrajz állítható össze. A Microsoft kutatásában a cambridge-i egyetem statisztikusai 58 ezer Facebook-felhasználó lájkjait és profiloldalait elemezték anonim módon, és azt találták, hogy ijesztően jó hatékonysággal tudják kideríteni az illetők érzékeny személyes adatait. Akkor is, ha a felhasználók azokat nem szeretnék megosztani a közönséggel.

Bővebben: A Lájk elárulja a jellemed

Németországban betilthatják a Google Térképet


A Microsoft által indított szabadalmi per miatt betilthatják Németországban a Google Maps-et. A vállalat szerint a Google visszaélt egyik, EP0845124-es számon bejegyzett európai szabadalmával.

Bővebben: Németországban betilthatják a Google Térképet

Új generációs internet Kínában



IP6 hálózati protokollt használja a kínai internet gerinchálózata, és mindenkinél gyorsabb és fejlettebb internetszolgáltatást biztosíthatnak.
Kína az internet fejlesztésében minden nyugati országot lekörözött, szakértők szerint.

Bővebben: Új generációs internet Kínában

Drága és veszélyes az illegális szoftver


Microsoft megbízásából végzett piackutató felmérést , és úgy találták, hogy a fogyasztóknak 22, a nagyvállalatoknak 114 milliárd dollárba kerül a káros szoftverek okozta károk kompenzálása.

Bővebben: Drága és veszélyes az illegális szoftver

Sok a Google-nak az FBI


Mindenféle bírósági végzés nélkül legalább 1000 alkalommal nyújtott be az FBI adatszolgáltatási kérelmet a Google-hoz. Az egészet a National Security Letter (NSL - nemzetbiztonsági levél) technikája mögé rejtették. Az ilyen levelek segítségével az Amerikai Egyesült Államok kormánya pénzügyi, telefon- és internetes adatokat kérhet ki már a bíróságra lépés előtt.

Bővebben: Sok a Google-nak az FBI